Filmová premiéra George Radojčiče

3. 5. 2022 v 17:00 – 18:30
Kulturně komunitní centrum ART, Nad Královskou Oborou 55, Praha

Zveme vás na slavnostní premiéru krátkého filmu “Dominikovi příběhy” George Radojčiče a Magdaleny Hejzlarové. Nejen, že uvidíte nevídaný film, ale dozvíte se i něco o způsobu animace olejovými barvami a George pro vás připravil také originální přednášku o ženách, o kterých toho už ví velice mnoho.

O čem film pojednává?
George Radojčič vypráví příběh svého přítele, obyčejného vojáka Dominika Fryče. Dominikovi osud přichystal život plný nečekaných dobrodružství. Ztrácí milovanou ženu, plaví se na moři, prochází vězením a uniká před úklady nepřátel. Nakonec spolu s krásnou čarodějkou zakládá velký rodinný klan a stává se císařem. Pomocí techniky animace olejových barev nás George provádí svým světem plným barev a exprese. Dominikův osud je opravdu spletitý, nebylo v našich silách ho vykreslit celý, proto se můžete těšit na několik stovek dalších dílů!

Krátky animovaný film „Dominikovi příběhy“ je spoluprací George Radojčiče, neurodiverzního umělce působícího v Ateliéru radostné tvorby, a animátorky Magdaleny Hejzlarové. Film vznikl v rámci projektu Artist Statement neziskové organizace Barvolam, která podporuje neurodiverzní umělce a umělkyně.

Námět, výtvarno, animace: George Radojčič
Animace, postprodukce: Magdalena Hejzlarová
Hudba: Lohengrin, Prelude / Richard Wagner
Zvuk: Jakub Černý

Více o Georgi Radojčičovi zde:
https://www.altanart.cz/ateli…/2021/07/05/george-radojcic/
Více o Magdaleně Hejzlarové zde:
https://kvsnckv.tumblr.com/
Více o Barvolamu zde:
https://barvolam.cz/